Skolens boder og den gode madpakke

Skoleboden i Afdeling 2

Skoleboden i Afdeling 2 bestyres af 6. klasserne.

I Afdeling 2’s bod sælges der hver dag brød samt rosiner, årstidens frugt, riskiks, juice og yoghurt.

Skoleboden i Afdeling 3

Boden i Afdeling 3 bestyres af 8. klasserne.

I Afdeling 3’s bod sælges der hver dag toast, forskellige skolebrød, nudler, müslibar, knækbrød, riskiks, yoghurt, juice og iste.

Sandwich og lune retter kan bestilles i SuperBrugsen til levering tirsdag og torsdag, dog kræver det henvendelse og betaling i SuperBrugsen. Man kan desværre ikke længere bestille online på www.blichermad.dk ... Læs venligst brev fra SuperBrugsen herunder.

VIGTIG NYT!

Meddelelse om skolemad:

Da der er kommet nye strengere regler for betaling over nettet, ser vi os nødt til at lukke vores hjemmeside Blichermad.dk

I de sidste par uger har vi prøvet at skifte til nye platforme, ang. Host-adresse og betalingssystemer.

Desværre er det en dyr fornøjelse at opgradere.

Vi har fået flg. Yderligere omkostninger for at drive hjemmesiden:

• Dandomaine   kr. 2500,00 pr. år.
  • Bricksite         kr. 149,00 pr. måned
  • Netbank         kr. 192,00 pr. måned
  • Kortbetaling   kr. 0,90 pr. transaktion.

Vi satte prisen op 1. januar 2018 fra kr. 20 til kr. 25.

De yderligere betalingsgebyrer bevirker, at vi skal sætte prisen på maden urimelig meget op. Så vi har desværre besluttet at standse betaling over nettet.

For at afslutte dette skoleår vil det være muligt at bestille mad i Brugsen til levering på skolen. Det kræver dog henvendelse og betaling i Brugsen.

Vi beklager den opståede situation, og arbejder på at finde en anden løsning som er til at betale sig fra.

SuperBrugsen Spentrup

Personalet

Fødevarestyrelsens anbefalinger – Frokosthånden

Typisk glemmer vi at købe ind til madpakken, når vi står i supermarkedet og tænker ”hvad skal vi have til aftensmad?”. Frokosthånden er en enkel huskemodel for, hvad der skal i madpakken, hvis den skal være sund og efterleve de officielle kostråd.

En god og sund madpakke består af fem ingrediensgrupper – en for hver finger. Husk derfor ”hånden”, når du køber ind, og når du smører madpakken.

Hånden består af:

1. grønt – gnavegrønt, salat eller pålæg
  2. brød – helst rugbrød eller fuldkornsbrød
  3. pålæg – kød, ost eller æg
  4. fisk – mindst en slags fiskepålæg
  5. frugt – det friske og søde

Det er en god idé at lave lidt ekstra til aftensmaden – lige til at komme madpakken i morgen. F.eks. kan du bruge gårsdagens rester af:

• kyllingelår
  • fiskefrikadeller
  • pizza
  • råskostsalat
  • madtærte

Du kan læse mere om Frokosthånden her.

Kilde: http://altomkost.dk/tips/til-maaltiderne/madpakker/gimadpakkenenhaand/